top of page
Search
  • latvianculturalcen

Uzsākts projekts “Latvieši pasaulē. Tilts.”

Uzsākts Latviešu Kultūras centra Birmingemā organizētais projekts “Latvieši pasaulē. Tilts.”, kura ietvaros satiksies diasporas latvieši no 12 dažādām pilsētām dažādās pasaules malās.

Katra projekta dalībnieka uzdevums ir izveidot atsevišķu videosižetu par sevi, savu pilsētu un latvieti tajā. Savukārt, vasaras nogalē visas iesaistītās kopienas organizēs trīs tikšanās Zoom, kur pēc kārtas prezentēs sevi, savu pilsētu un latvieša vietu tajā. No šiem sižetiem tiks veidota kopēja filma, ko varēs noskatīties Sociālā medijā “Laiva”.

Projekta organizatori ir secinājuši, ka pasaulē ir ļoti daudz vietu, kur jau vēsturiski veidojušās vai arī veidojas no jauna latviešu kopienas. Daudzas pilsētas kļuvušas par nozīmīgām latviešu mītnes vietām un nav pārsteigums, ka dažādās pasaules vietās dzīvo aktīvi tautieši. Kaut arī notiek aktīva sabiedriskā dzīve, maz tiek saglabāts un iegrāmatots vēsturei. Diemžēl secināts, ka tautieši lielākoties komunicē savās kopienās, bet par latviešu kopienām citās vietās un valstīs trūkst informācijas vai arī netiek veidoti savstarpējie kontakti.

21.maijā notika pirmā tikšanās, kurā piedalījās latvieši no pieciem kontinentiem un 12 pilsētām – Sjēna (Itālija), Bergena (Norvēģija), Reikjavika (Islande), Tbilisi (Gruzija), Sanfrancisko (ASV), Sidneja (Austrālija), Dublina (Īrija), Nova Odesa (Brazīlija), Keiptauna (Dienvidāfrika), Vejle (Dānija), Birmingema (Lielbritānija) un Edinburga (Skotija).

Latviešu Kultūras centra Birmingemā projektu koordinātore Dace Čaklā stāsta: “Kas no tā izdosies mēs uzzināsim augustā, kad no iefilmētā materiāla tiks izveidota video filmiņa” un aicina “Sekojiet līdzi informācijai!”

Pasākums norisinās projekta “Latvieši pasaulē. Tilts.” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Latviešu Kultūras centrs Birmingemā, Sociālais medijs “LAIVA”, Politisko diskusiju klubs Lielbritānijā, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas vēstniecība Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē.



36 views0 comments
bottom of page