top of page
Search
  • latvianculturalcen

Palīdzēsim Atvaram Sirmajam, leģendārās “Čučumuižas” rūķim Taustiņam

Updated: May 20, 2020

Atvars Sirmais ir leģendārās “Čučumuižas” veidotājs, latviešu komponists un spēka dziesmas “Tēvzemei” autors. Daudzu gadu garumā kā rūķis Taustiņš priecējis ģimenes un smīdinājis mazos ķiparus gan Latvijā, gan arī ārpus tās, ar savu smaidu un jautrām dziesmām palīdzējis arī smagi slimiem bērniem. Šobrīd palīdzība nepieciešama Atvaram pašam.


Pirms kāda laika, veicot veselības pārbaudes, Atvars saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu - vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Atvars nepadevās. Tika veikta smaga operācija un vairāki ārstēšanās kursi. Rezultāti bija cerīgi, ka slimību izdosies vismaz apturēt. Neskatoties uz slimību Atvars turpināja uzstāties, priecēja savus skatītājus un martā atbrauca uz viesizrādēm Lielbritānijā. Mājās bija jādodas 16.martā, bet avio lidojums tika atcelts karantīnas dēļ.


Diemžēl, kopš janvāra, slimība strauji progresē, audzējs ir agresīvs un metastāzes izplatās ātri. Par laimi Lielbritānijas veselības aprūpes sistēma nodrošina neatliekamo palīdzību un bezmaksas ārstu konsultācijas, bet tā kā Atvars Lielbritānijā turpina Latvijā uzsākto ārstēšanās kursu un lieto Latvijā izrakstītos medikamentus, tad par to iegādi ir jāmaksā pašam. Tāpat Atvaram trūkst līdzekļi pārtikai un citu ikdienas izdevumu segšanai. Atvars ir garā spēcīgs un gaida pirmo iespēju, lai nopirktu biļeti atpakaļ uz mājām, taču arī tam naudas līdzekļu nepietiek.


Turpinot cīņu par Atvara dzīvību, viņa draugi Lielbritānijā ir devuši Atvaram pajumti, taču arī šiem labajiem cilvēkiem nav pietiekamu līdzekļu, lai segtu medikamentu, ikdienas specifiskās diētas produktu iegādes izmaksas un atpakaļceļa izdevumus. Šobrīd nepieciešami vismaz 2000 EUR, lai nodrošinātu pamatvajadzības.


Lai palīdzētu Atvaram, nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Lai mūsu sirdis ir tas tilts, kas dos atbalstu un cerību Atvaram!


2 views0 comments
bottom of page