top of page
Search
  • latvianculturalcen

NERĀTNĀS DAINAS SAULGRIEŽOS”


Vasaras Saulgriežos latviešu tautasdziesmas ir neatņemama sastāvdaļa, draiskās dainas tika skandētas gan apdziedoties Jāņu naktī, gan kāzās. Abiem šiem notikumiem ir tiešs sakars ar auglību un tās veicināšanu visos iespējamos veidos. Šo dainu funkcija ir ķircināt, kacināt, atraisīt, tas ir it kā vārdojums uz gribēšanu. 21.jūnijā Zoom studijā un Facebook tiešraidē Galda spēļu klubs “Čiekurs’’ sadarbībā ar sociālo mediju “LAIVA” un Latviešu Kultūras centru Birmingemā organizē tikšanos tiešsaitē “Nerātnās dainas Saulgriežos”.

Pieaicinātie eksperti: Janīna Kursīte - Latvijas universitātes profesore; Ingus Barovskis - LU Humanitāro zinātņu fakultātes pētnieks, filoloģijas doktors; Ilga Vālodze Ābele - folkloristikas maģistre un mūziķe.

Raidījumu vadīs Uldis Balodis (Sociālais medijs “Laiva”) un Ingmārs Čaklais (Latviešu Kultūras centrs Birmingemā).

Raidījumā būs publiskā daļa - tiešraidē, kam sekos tikšanās aizkadrā (reģistrētiem dalībniekiem Zoom). Īpaši ieguvēji būs tie, kas izvēlēsies pievienoties Zoom tiešsaistē, jo tad varēs paši piedalīties sarunās, citēt nerātnās dainas un iepazīties ar ekspertiem personīgi, kā arī uzdot draiskus jautājumus. Tas nozīmē, ka veidosim virtuālās studijas atmosfēru komunicējot kaut attālināti, bet ļoti personīgi. Atrakstīvākajiem Zoom studijas dalībniekiem būs pārsteiguma balvas.

Raidījums norisinās projekta “Nerātnās dainas Saulgriežos” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta spēļu klubs “Čiekurs”, Sociālais medijs “LAIVA”, Latviešu Kultūras centrs Birmingemā, Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Latvijas Republikas vēstniecība Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē.

Pieteikšanās dalībai raidījumā līdz 20.jūnijam rakstot uz epastu medijslaiva@gmail.com vai WhatsApp +447787418811. Pieslēgšanās un iepazīšanās - 18:30 UK (20:30 LV) Tiešraide – 19:00 UK, (21:00) Sarunas aizkadrā – 21:00 UK (23:00 LV)


Facebook:


Video:


https://www.latviesi.com/notikumi/tiessaiste-neratnas-dainas-saulgriezos-lielbritanija



38 views0 comments
bottom of page