top of page
Search
  • latvianculturalcen

LKC atbalsta PLATS organizēto Diasporas teātru salidojumu Zoom




Amatieru Teātru savienība (PLATS)  teātru salidojumā neklātienē 9. decembrī Zoom platformā pulcināja kopā diasporas aktierus un režisorus no visiem trīs kontinentiem. Dienas garumā, atkarībā no laika joslas, salidojumam pieslēdzās arī Amerika un Austrālija, taču visplašāk pārstāvēti tomēr bija Eiropā amatierteātros spēlējošie latvieši.

Salidojuma laikā gan meistarklases, gan diskusijas, gan stāsti par sava teātra ikdienu un plāniem.

Runas mākslas pasniedzēja Velga Līce savus audzēkņus trenēja pareizu akcentu lietošanā, vairākas reizes katram atkārtojot iepriekš izsūtītos teksta vingrinājumus.  Andis Strods lika atcerēties un katram izstastīt savu “Galda stāstu” gan atmiņās, gan uz skatuves. Juris Rijnieks pievērsās sejas muskuļu treniņam, skidrojot, kādu attieksmi pauž dažādi smaida varianti un cik tas nozīmīgi attieksmes paušanai. Andris Apinis izkustināja visu četru mācību klašu dalībniekus un kopsavilkumā atzinās, ka demonstrējot kustības pats ir brangi izkustējies.

 

Teātru salidojumu pagodināja  īpašais viesis – latviešu teātra un kino leģenda Jānis Streičs. Šī bija ne tikai īpaša satikšanās, bet arī īpašs stāsts divu stundu garumā, kas paskrēja nemanot. Lielmeistars stāstīja gan par to, kā pats nokļuvis itin nejauši, bet varbūt nemaz ne tik nejauši “saslimis” ar skatuvi un kinokadru, par saviem piedzīvojumiem filmu uzņemšanas laukumā, par tikšanos ar vecmeistariem Eduardu Smiļģi, Veru Baļunu, Alfredu Amtmani Briedīti un citiem.

Šī bija arī iespēja Jānim Streičam uzdot jautājumus un saņemt atbildes.

 

Pasākumu finansiāli atbalstīja Latvijas Republikas Ārlietu ministrija no diasporas atbalsta projektu programmas līdzekļiem un Latviešu Kulturas centrs Latviešu Kultūras centrs /Birmingema/

8 views0 comments
bottom of page