top of page
Search
  • latvianculturalcen

Latvieši Birmingemā tiekas aktiermākslas meistrarklasēs

Updated: Mar 17, 2023

“Teātris ir māksla. Bet prasmes, lai ar to nodarbotos, ir jāattīsta!” saka Latviešu Kultūras centra Birmingemā (LKCB) vadītājs Ingmārs Čaklais. Tieši ar šādu devīzi augustā LKCB bija pulcējis prāvu skaitu teātra mākslas interesentu, kas trīs dienu teātra nometnē 19.- 21. augustam Birmingemā apguva aktiermākslu, improvizāciju un skatuves kustību.


Teātra nometnei bija pieteikušies vairāk dalībnieku kā plānots, taču LKCB rada iespēju nodarbības nodrošināt visiem 20 dalībniekiem.

Meistarklases vadīja improvizācijas pedagoģe un Jelgavas Studentu teātra režisore Astra Kacena (Latvija) un Stokholmas Atraktīvā Latviešu Amatierteātra “Sala” režisore Agnese Jēgere (Zviedrija).

Šis projekts ir labs piemērs Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienības (PLATS) un Latvijas Amatieru Teātru Associācijas (LATA) sadarbībai.

Meistarklasēs piedalījās diasporas amatierteātru pārstāvji gan no Birmingemas Mazā teātra, gan no Londonas teātra “Trepes”. Taču, ņemot vērā to, ka meistarklases bija atklātas, līdztekus teātru pārstāvjiem, tajās piedalījās arī Lielbritānijā dzīvojušie diasporas pārstāvji, kas bija uz teātra nometni pieteikušies atsaucoties sludinājumam.

Noslēdzošajā Teātra nometnes dienā, uz tikšanos ar nometnes dalībniekiem bija ieradušies arī LKCB sadarbībā ar PLATS rīkotās bērnu teātru nometnes dalībnieki, lai kopīgi noskatītos Birmingemas Mazā teātra izrādi “Čir, čir!”.

Visi nometnes dalībnieki sūta īpašas pateicības meistarīgajai saimniecei Aija Donikai par visgaršīgāko ēdienu sagatavošanu; paldies arī citiem gardumu gādātājiem un pasākuma nodrošinātājiem.

Pasākumu organizēja LKCB. Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, kā arī The National Lottery Community Fund. Par publikācijas saturu atbild LKCB. #DiasporasNVO2022 #LKC #LatviesuKulturasCentrsBirmingema #TNLCommunityFund #BirmingemasMazaisTeatris #LondonasTeatrisTrepes

Vairāk: https://www.facebook.com/LatviesuKulturascentrs/posts/pfbid025DDu4MqbLgbj9x7EJpRF8wwPH1txxxFfe1xU65agxNXHeiQvLpsdkXzpBYM9RK6hl

9 views0 comments
bottom of page