top of page
Search
  • latvianculturalcen

Diasporas teātri tiekas Teātru festivālā “Starp 5 salām” Lielbritānijā

Updated: Mar 17, 2023

Uzreiz pēc valsts svētkiem nākamajā nedēļas nogalē, 26. novembrī un 27. novembrī Birmingemā sabrauks diasporas amatierteātri no Īrijas, Itālijas, Dānijas, Lielbritānijas un citām vietām, lai svinētu teātra svētkus Teātru festivālā “STARP 5 SALĀM”.

Pirms vairākiem gadiem Latviešu teātris Īrijā "Sliedes” un Birmingemas Mazais teātris satikās projektā “Starp 2 salām” kā rezultatā šogad pavasarī izrādes tika rādītas Īrijā.

Starp diviem teātriem uzsāktais projekts ir paplašinājies un šoruden, Birmingemā pulcēsies diasporas teātri ne tikai no Īrijas un Lielbritānijas, bet savu viesošanos jau apstiprinājuši arī parstāvji no Latviešu teātra Itālijā “Momento” un Dāņu-latviešu biedrības amatierteātra “Pūpols”, kā arī Lielbritānijā mītošie - Amatierteātra kopa "Straumēni", Jorkšīras Latviešu improvizācijas teātris ''Spogulis'', Mansfield Teātra trupa "Klēts” un Londonas teātris “Trepes”. Tādeļ ir likumsakarīgi, ka tapis festivāls “STARP 5 SALĀM”.

Kas ir šī piektā sala? Ļausimies fantāzijai un sauksim to par “Sapņu salu”! Mākslinieces Santas Siliņas veidotājā festivāla logo šai piektajai salai ir Latvijas kontūras veidols.

Festivāla programmā: Izrāde – “Džungļu joki” (autors Andris Zeibots, režisors Baiba Gaigr, Latviešu teātris Īrijā "Sliedes”) Izrāde – “Čir, čir !” (autors Hermanis Paukšs, režisors Ingmārs Čaklais, Birmingemas Mazais teātris) Meistarklases, teātru novusa turnīrs, diskusijas, spēles, ballīte un ekskursijas.

Teātra izrādes apmeklēt ir aicināts ikviens un pavisam drīz tiks uzsākta biļešu pārdošana. Sekojiet līdzi reklāmai! Vairāk informācija pa tālruni +447914784603 (arī WhatsApp) vai epastā latvianculturalcentre@gmail.com.

Pasākuma atbalstītāji: Latviešu Kultūras centrs Birmingemā un The National Lottery Community Fund. Ar novusa inventāru pasākumu atbalsta Birmingemas Novuss klubs. Ballīti atbalsta M&M Mūzikas faktors Uk un Birmingemas mūziķi.

Vairāk: https://bit.ly/3hjCRd7



32 views0 comments
bottom of page