top of page
Search
  • latvianculturalcen

BIRMINGEMAS MAZĀ TEĀTRA PIRMIZRĀDE - SLAVOMIRS MROŽEKS "ATKLĀTĀ JŪRĀ"

2019.gada 10.jūlijā plkst. 19.00 projekta Latviešu Kultūras centra – Kopienas Māksla ( Latvian Cultural Centre – Community Arts) projekta ietvaros Latviešu Kultūras centrs sadarbībā ar Birmingemas Mazo teātri piedāvā Slavomira Mrožeka “Atklātā Jūrā”. Režisors - Ingmārs Čaklais Horeogrāfe - Alda Skrastiņa Tērpi - Gunta Lārmane Frizūras un grims - Inese Ivanovska Vidoemākslinieks - Asatuurs Keim Birmingemas Mazā teātra direktore - Dace Čaklā Izrādes ilgums – 2 h , izrāde latviešu valodā. Biļetes var iegādāties: The Box Office, The Crescent Theatre, Sheepcote Street, Brindleyplace, Birmingham, B16 8AE, Zvanot pa tālruni: 0121 643 5858 vai online https://www.crescent-theatre.co.uk/theatre-event/?EventID=144531 Papildus informācijai zvani pa tālruni 07914784603 (Dacei) vai raksti birminghamlittletheatre@gmail.com

BIRMINGEMAS MAZAIS TEĀTRIS ir sabiedriska organizācija, kas dibināta 2018 gadā. Teātra mērķis ir augstvērtīgi sasniegumi un katra dalībnieka personiskā izaugsme. Teātrī darbojas arī jauniešu studija. Izrādes ir plānotas spēlēt gan latviski, gan angliski. Teātris ir pagodināts nest latviešu teātra zinātnieces Līvijas Akurāteres vārdu. Teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors ir Ingmārs Čaklais.

Projekts: Latvian Cultural Centre – Community Arts. Pēdējas desmitgadēs latviešu kopiena Birmingemā ir strauji pieaugusi un latviskās identitātes saglabāšanai un nacionālas pašapziņas uzturēšanai Latviešu Kultūras centrs realizē teātra mākslas projektu, kura rezultātā tapušas divas izrādes. Hermaņa Paukša īslugu cikls “Vairāk nekā mums nav!” ir projekta iesaistīto jauniešu iestudējums, kas tapis sadarbībā ar Birmingemas Mazo teātri un tā pirmizrāde notika 29.maijā Birmingemā.

Slavomirs Mrožeks (1930. - 2013. ) ir poļu rakstnieks un nozīmīgs absurda drāmas pārstāvis. No 1963.līdz 1996.gadam rakstnieks pavadīja emigrācijā ASV, Francijā, Vācijā, Itālijā un Meksikā. Mrožeks sarakstījis apmēram 40 lugas, no kurām pazīstamakās – „Karalis”, „Striptīzs”, „Mīlestība Krimā”, „Emigranti”. Mrožeks apbalvots ar Francijas Goda Leģiona ordeni (2003) un ar Polijas Kultūras fonda balvu par mūža ieguldījumu (2004). Mrožeks rāda nepilnīgo, svārstīgo pasauli un nedrošos, ierastajam un iedomātajam pakļautos cilvēkus; viņš apspēlē lietoto valodu, kurā izteikums var prevalēt attiecībā pret nozīmi, un shēmas, kurās ļaudis meklē atbalsta punktus, radot arvien jaunus, patiesības uztveri apgrūtinošus režģus.

“Atklātā Jūrā” ir absurda komēdija, kur trīs izsalkuši džentlmeņi atrodas jūrā uz plosta. Pēc vairākām jautrām manipulācijām tikai demokrātija var palīdzēt viņiem izlemt – kurš būs nākamā maltīte! Izbaudiet enerģisku, nežēlīgu un jautru civilizācijas galu! Režisors izrādē izmanto bagātīgus teātra elementus, koncentrējoties uz netradicionālu scenogrāfiju un plašu teātra valodu.

Atbalstītāji: Latvijas Republikas Ārlietu ministrija Latvijas Republikas Vēstniecība Apvienotajā Karalistē Latviešu Kultūras centrs (Birmingemā) The National Lottery Community Fund Church of Scientology Birmingham UK Informatīvais projekts vispasaules latviešiem KOPĀ Latvians in the UK



2 views0 comments
bottom of page